Een nieuwe soort, of toch niet?

Als je vaker, zoals ik, te veel kijkt naar documentaires en sciencefiction, dan ben je vast wel bekend met het fenomeen van een totaal nieuwe diersoort die al millennia onontdekt ergens leeft, meestal midden in een of ander regenwoud, of op de bodem van een zeer diepe oceaan. Maar sinds enkele jaren ben ik er steeds meer van overtuigd dat er een compleet onontdekte sub-soort onder ons leeft. Onder ons mensen, wel te verstaan, en (zoals ze op z’n Engels zeggen): “hidden in plain sight”. Deze soort heeft dus nog geen naam, dus ik neem me de artistiek vrijheid om zolang een naam toe te wijzen: de Golf-dwerg.

De Golf-dwerg is, in eerste instantie, niet van normale mensen te onderscheiden. Een normaal hoofd, twee armen, twee benen, niks geks. Maar, eenmaal plaats genomen in een Volkswagen Golf, is duidelijk dat dit een Golf-dwerg is. Een dwerg, omdat hij opeens de helft kleiner is geworden, getuige het feit dat zijn hoofd vrijwel niet meer boven het stuur uitsteekt. En ook een dwerg, omdat hij altijd getooid gaat met een hoofddeksel. De Golf-dwerg is gelukkig wel wat moderner dan de klassieke dwerg, want in plaats van een puntmuts, draagt hij een modern petje, vaak scheef of verkeerd om. Overigens dient dit petje ook een functie: zoals vele dwergsoorten heeft een Golf-dwerg vrijwel geen haargroei. Het petje is dus noodzakelijk om de hersenen op de gewenste temperatuur te kunnen houden.

Zoals vele andere dwergsoorten heeft de Golf-dwerg ook last van lichamelijke vergroeiingen. Vrijwel elk exemplaar heeft een zwaar naar rechts scheefgroeiende ruggenwervel, waardoor zijn hoofd zich in het midden tussen de stoelen lijkt te bevinden. Gelukkig heeft hij een excellente oog-handcoördinatie, want ondanks die scheve hoofdplaatsing is hij in staat om de auto losjes met een hand strak op de weg te houden. Ook is de Golf-dwerg stokdoof, want zijn autoradio moet meestal het volume van een straalmotor hebben wil deze dwerg iets kunnen horen.

De Golf-dwerg is van nature overigens uiterst dominant, want hij zal de vier strekkende meters voor zijn auto met zijn leven verdedigen. Dit uit hij door toeteren, bumperkleven en de middelvinger tonen. Over het paringsgedrag van de Golf-dwerg is weinig bekend. Vermoedelijk zijn er geen vrouwtjes, want deze zijn nog nooit waargenomen. Wellicht is de dwerg genetisch compatible met mensen, en kan hij zich voortplanten met mens-vrouwtjes, waarbij het nageslacht een 50% kans heeft om ook een Golf-dwerg te worden. Dit is echter slechts een hypothese.

Resteert de vraag: bestaat de Golf-dwerg? Symptomatisch is het bewijs door mij geleverd. De rest laat ik over aan de wetenschap!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

*